2015. június 23., kedd

Ajándék

Nagy az Isten állatkertje és nyitva maradt a kerítés kapu. Vagy az a fránya kerítés nem is épült meg megfelelő hosszan és magasságban, ezért van az, hogy közveszélyes emberek szabadon mászkálhatnak. Akik gondolkodás nélkül fertőznek meg másokat, a hülyeségükkel. Lájkolnak, osztanak mindent, akár 4 évvel ezelőtti okosságot is. Mert csakis okosság, igaz hír lehet, hiszen "megírta az internet".
Mint az, amelyikben: "A Facebook tulajai figyelik ezt a bejegyzést, és ha megosztod üzenőfaladon, akkor te is részesedhetsz Mark Zuckerber (a Facebook részvények többségi tulajdonosa) vagyonából. Szinte hihetetlen. Én kiraktam és másnap jött a póstás, hogy valami Mark Zuckerber küldött nekem valamit. És mint kiderült Hetven ezer dollárt küldött." Majd az alatta lévő képen láthatsz egy fiatalembert, kezében kötegnyi, legyezőszerűen széthajtott, nem dollár kinézetű bankjeggyel. Ez teljesen igaz, valószínű és szagú történet. Merthogy a Mark Zuckerber ( így g végződés nélkül ;) ), bár Amerikában él, valójában magyar. Mi sem támasztja jobban alá mindezt, mint a neve. Levezetném - ha lenne energiám, talán később...- akár Kosztasz Portokalosz, kezében a Windex ablaktisztítóval, aki bármely szóról bebizonyítja, hogy görög eredetű. 
Ezért lehetséges az is, hogy lazításként magyar nyelvű oldalt olvasgat. Leginkább az oszdmegidiota.com jellegű, stílusú és tartalmú oldalakat. Mert ha a munkájában nem is, de a vagyonának a számolgatása közben biztosan kimerül. Legfőképpen mégis abban, hogy kifundálja, mi legyen vele. De miután éles eszű programozó, nem esett nehezére kitalálnia ezt a zseniális ötletet: szétosztom a vagyonomat a magyarok között. Így aztán a Facebook "tulajai" ülnek a harapott almás laptopjaik előtt és szorgalmasan figyelik, kik osztják a hírt. És már küldik is a pénzt. Valószínűleg "küld fény post" módszerrel, mert a pÓstás már másnap jön is. (Aki gondolom mindig kétszer csenget.) Ezért a temérdek lelkes, ám értelmes gondolatot mellőző osztogató hirdeti az igét.
Nekem pedig, akárcsak Kosztasznak, jól jönne egy flakon Windex, ami gyógyír mindenre. Talán az emberi hülyeségre is az lenne.